Get Started. It's Free
or sign up with your email address
Identitet by Mind Map: Identitet

1. Kerneidentitet

1.1. Arv:

1.2. Personlige træk

1.2.1. Genert

1.2.1.1. Glad

1.2.1.1.1. Omsorgsfuld

1.3. Fast kerne:

1.4. Miljø:

1.4.1. Med venner er jeg åben.

1.4.1.1. Nye mennesker kan jeg godt være genert.

1.5. Vælge identitet:

1.6. Kan alting ændre sig?

2. Identitetens fire niveauer

3. Socialisering

3.1. Igennem socialisering udvikler barnet sig til en selvstændig person som kender til kulturen og til hvad der sker rundt i verden.

3.2. Man lærer reglerne og værdierne igennem socialisering.

3.3. Det er forældrene der giver barnet regler og værdier, og så kan barnet tage det med videre i livet. Og føre det videre til de næste generationer.

3.4. Sekundære socialisering: Det er primært for de unge, ældre og ligende. Her foregår socialiseringen igennem børnehaven, skolen og via de socialemedier.

4. Kønsroller

4.1. Kønsroller har en stor betydning for os, det er ikke bare hvilket køn vi er, og hvilket tøj vi går i. Det kan også have betydning for hvordan vi opføre os, og hvordan vi er på fx arbejdet eller derhjemme.

4.2. Det biologiske køn er bogstaveligt talt, til at tage og føle på, mens det sociale køn er mere indviklet. Det sociale køn er nemlig noget som man skal "lære"

4.3. Man kan jo selv opbygge ens identitet ved om man vælger at gå i kjole som en dreng eller i pigetøj som en dreng. Og det er noget man helt selv vælger.

4.4. Reklamer eller tv serie eller ligende, kan være med til at vurdere hvordan en rigtig dreng eller rigtig pige skal opføre sig på, eller hvordan de skal se ud.

4.5. Overskridelse af kønsroller: Det kan være en overskridelse hvis en dreng bliver opfattet som "piget" eller en pige bliver opfattet som "drenget" men det er jo også på mange måder modigt hvis de tør springe ud i det og måske på en eller anden måde forme deres identitet mere.

5. Rolle/rolleforventninger

6. Identitet på internettet

7. Sociale medier

7.1. På de sociale medier kan du udgive dig for at være en, som du i virkeligheden ikke er. Og derfor er det ikke din identitet, fordi du udgiver dig for at være en anden, end den du i virkeligheden er.

7.2. På ens Instagram kan andre mennesker få en forkert opfattelse af en, fordi du fx ligger et billede op af dig selv, hvis du ikke udgiver dig for at være den du er, får folk måske en anden opfattelse af dig. Og det kan være med til at forme din identitet på internettet.

7.2.1. Online identitet:. Man skaber en slags virtuel person, der kan påtage sig en hvilken som helst rolle, for at se, hvordan den virker på folk. På den måde åbner de sociale medier op for en masse muligheder for at eksperimentere med, hvem man gerne vil være, og hvordan man gerne vil fremstå over for omverdenen.

7.3. Mobning på internettet: Mobning på internettet er blevet meget værre fordi folk kan lave hate grupper og ligende for at få en udstillet, og det er blandt andet også med til at forme ens identitet.