vi undrer os over, om vindenergi er en holdbar energikilde og hvordan den kan hjælpe på co2 udslip

Get Started. It's Free
or sign up with your email address
vi undrer os over, om vindenergi er en holdbar energikilde og hvordan den kan hjælpe på co2 udslip by Mind Map: vi undrer os over, om vindenergi er en holdbar energikilde og hvordan den kan hjælpe på co2 udslip

1. Geografi

1.1. Hvad er en vind? Hvor kommer vinde fra? Hvilke slags vinde er der? Hvordan måler man en vind? Hvor er de kraftigste vinde? Er der mere vind over land eller ved havet? Hvor er de forskellige vindbælter? Hvor mange vindmøller har man i danmark? Hvor mange vindmøller er der i indien? Hvor mange % af danmarks energi bliver produceret af vindmøller? Hvor mange % af indiens energi bliver produceret af vindmøller? hvad er forskellen på effekterne i danmark og i afrika? Hvordan kan man udbrede vindenergi til andre lande? hvad koster en vindmølle? hvorfor placerer man mange vindmøller i havet? Hvad er en vindmøllepark? Hvordan påvirker drivhuseffekten og global opvarmning vores klima? Hvad synes danskerne om vindmølleparker Hvad syntes vi om vindmølleparker hvad er forskellen på effekterne i danmark og i afrika? Hvordan kan man udbrede vindenergi til andre lande? hvad koster en vindmølle? hvorfor placerer man mange vindmøller i havet? Hvad er en vindmøllepark?

2. Biologi

2.1. hvad er konsekvensen af vindmøller for naturen( dyrelivet, plantelivet?) Er vindenergi bedre end kulkraftværker? Hvad er Co2 udslip? Hvad er konsekvenserne af co2 udslip? Hvad er global opvarmning? Hvorfor er der global opvarmning? hvordan kan grønnere energi formindske global opvarmning? Hvad er drivhuseffekten? hvilke konsekvenser har global opvarmning for vores miljø? Hvilke konsekvenser har global opvarmning for organismer og planters levevilkår? Hvad er bæredygtighed? Hvad er carbons kredsløb?

3. Fysik kemi

3.1. Hvad er en vindmølle? Hvordan fungerer en vindmølle? Hvordan er vindmøllers vinger bygget op? Hvordan generer en vindmølle strøm? Hvordan fungerer en generator? Hvordan kommer strømmen fra vindmøller til huse? Hvordan gemmer man strøm? Kan man gemme strøm ? Hvem opfandt vindmøllen? Hvor meget strøm genererer en vindmølle? Hvornår genererer en vindmølle mest strøm? Er vindenergi grøn energi, Hvorfor, hvorfor ikke? Hvilke udfordringer er der med vindenergi? hvor meget larmer en vindmølle? kan man placerer en vindmølle hvor som helst? hvad er forskellen på havvindmøller og landvindmøller? hvor er det mest effektivt at placerer en vindmølle? kan man lave vindmøller med flere vinger så de producerer dobbelt så meget strøm? har vingefanget på en vindmølle betydning for hvor meget strøm den genererer? Hvilke ressourcer skal man bruge for at lave en vindmølle? hvor meget energi kræver det at lave en vindmølle?

4. Forsøg

4.1. https://komponenter.gyldendal.dk/i-ark/index.php?token=eyJ1c2VySUQiOiJqb3NlNzg2MyIsImNvbXBvbmVudElEIjoiNTNhYTk4YzdkZjE0OTIwN2U4ZjUxNjNiIiwidGltZXN0YW1wIjoiMTU1NDI3ODk0NyIsInNpZ25hdHVyZSI6ImEzZmY2ZGZhZTFhMjRhZDQyZDhjY2QzYTdiZjc4MDkzYjVmODdhOGU2ZDlhNTA1MmVjYWVjOTI5ZjcyYzdkNWYifQ==#viewer

5. modeller

5.1. https://docs.google.com/document/d/1IUKcIS4RHv5wnSJZP60XOji3T08ISBWTffTbevA1FX0/edit