2. Verdenskrig

Get Started. It's Free
or sign up with your email address
2. Verdenskrig by Mind Map: 2. Verdenskrig

1. Optakt til krigen

1.1. Hitler kom til magten fordi han skylde skylden på jøderne, altså at det var jødernes skyld at de tabte 1. verdenskrig.

2. Krigen begynder

2.1. Hitler fik storhedsvanvid, ikke kun med at hærske i Tyskland, men han ville overtage hele verden.

3. Vigtige begivenheder og vendepunkter

3.1. I 1939 og 1940 besatte Tyskland store dele af Europa, herunder Frankrig, som måtte overgive sig.

3.2. Tyskland havde også planer om at besætte Storbritannien. Hvis det lykkedes, ville der ikke være nogen modstand tilbage i Europa.

3.3. Over flere måneder i 1940 udkæmpedes et luftslag over Storbritannien. Det kaldes Slaget om England. Tyskerne skulle vinde slaget, hvis de skulle besætte landet. Det lykkedes ikke.

3.4. 1943: Tyskland angriber Sovjetunionen. I slaget om Stalingrad får tyskerne deres første store nederlag på Østfronten.

3.5. 1943: De allierede beslutter, at de kun vil gå med til, at Japan og Tyskland overgiver sig betingelsesløs.

4. Afslutnignen på krigen

4.1. Den tyske hær blev slidt ned på Østfronten, hvor den mistede våben og soldater, der ikke kunne erstattes. Et stort vendepunkt blev Slaget om byen Stalingrad. Her måtte 94.000 tyske soldater overgive sig den 31. januar 1943.

4.2. Under krigen sendte tyskerne en stor flåde af ubåde ud i Atlanterhavet. Disse undervandsbåde skulle angribe de skibe, der sejlede fra USA med forsyninger til de allierede. Dette kaldes Slaget om Atlanten. I 1943 vandt de allierede slaget, da det lykkedes at bekæmpe de tyske ubåde.

4.3. Den 6. juni 1944 gik allierede soldater i land i det besatte Frankrig. Dermed havde de allierede fået fodfæste i Vesteuropa og kunne begynde at befri de besatte lande.

4.4. Tyskland overgiver sig I april 1945 angreb den sovjetiske hær den tyske hovedstad Berlin. Her opholdt den tyske leder Adolf Hitler sig. Da alt håb var ude, valgte han at begå selvmord. Tyskland overgav sig den 8. maj 1945.Tyskland overgiver sig I april 1945 angreb den sovjetiske hær den tyske hovedstad Berlin. Her opholdt den tyske leder Adolf Hitler sig. Da alt håb var ude, valgte han at begå selvmord. Tyskland overgav sig den 8. maj 1945.