allergi videre

Get Started. It's Free
or sign up with your email address
allergi videre by Mind Map: allergi videre

1. Er der flere nu til dags, der har allergi, end før?

1.1. Ja, det er der. 1 mio. danskere lider af allergi eller astma. og der er sket en markant stigning siden 1960'erne er det steget til det dobble og der vil være 1,7 mio der har allergi eller astma i 2020. Der er mange teorier hvorfor dettte er sket, en er hygiejneteorien, at vi lever for rent.

2. Kan man gøre noget ved allergi?

2.1. Man kan tage sine egne forholdsregler, tage medicin. Det hjælper at bo på landet som helt lille, hvor man får alle mulige bakterier fra fx. hø. ens miljø som lille har en meget stor betydning.

3. Hvad er allergi?

3.1. Allergi er når kroppens immunsystem fejlfortolker et stof som fx. pollen som egenligt er ganske uskadeligt. Immunsystemet vil prøve at bekæmpe pollenet (allergenet), så det sætter gang i en allergisk reaktion, som du nok ikke mærker første gang, men immunsystemet vil huske stoffet.

4. Hvordan påvirker det kroppen (fysisk og psykisk)?

4.1. Allergiker(person med allergi) skal passe mere på i pollen sæsonen end andre, nogen har været til lægen og tager medicin mod allergien. andre ved ikke hvad der sker og man bliver træt fordi det klør eller man nyser hele tiden.

5. Kan verden/samfundet/en selv gøre noget ved allergi?

5.1. Ja og nej. Ja man kan selv tage sine egne forholdsregler, såsom: at lufte ud, skifte sengetøj noget ofterer, ikke tøre tøj indenfor i ens lejlighed, få mange bakterire som lille. Nej når du først har fået allergi er det næsten umuligt at slippe af med. Samfundet: der er kommet mange kemikaler i alle ting og det kan og have en påvirkning.