fantasisk forteling

Comienza Ya. Es Gratis
ó regístrate con tu dirección de correo electrónico
fantasisk forteling por Mind Map: fantasisk forteling

1. ind i genren

1.1. hvad er en fantasisk forteling

1.1.1. det er normalt at have uhyre og magi i hverdagen.

1.1.2. fortelingen kan forgå i to verdner

1.1.3. en Fortællingen kan foregå i en hverdagslignende verden, hvor det overnaturlige kommer ind som en overraskelse for personerne.

1.1.4. Fantastiske fortællinger er i familie med eventyr der kan både vare en prinsesse en prins og en ond drage( det var fordet meste et eventyr) men der kan fx vare en skammer en ond dame eller mand og så kan der vare en familie.( denne lille skrift var fra skammernes datter 1 2 3 4 hvor der også kan vare død med i)

1.1.5. I engelsktalende lande bruger man begrebet fantasy i alle mulige forskelige fortelinger fx Harry potter og pesy jakson.

2. personerne

2.1. personerne i en fantastisk fortælling

2.1.1. i en fantastisk fortælling er det tit at der er en splittelse mellem hverdag og det overnaturlige. hoved personen ser nogle gange noget overnaturligt, som andre (især voksne) ikke tror på. barnehovedperson står ofte med sine ejne oplevelser og skal træffe beslutninger selv, og ved ikke om de skal tro på sig selv eller voksne.

2.2. hovedpersonernes karaktere træk

2.2.1. Hovedpersonerne kan have forskellige karaktertræk, alt efter om de ersig inden for eller uden for magiens rækkevidde. Mødet med magien giver personerne nye muligheder. De oplever måske at blive raske, modige og mere modne, end de var før.

2.3. bipersonerne spiller en rolle

2.3.1. Bipersonerne fungerer tit ligesom i eventyr.De kan være hjælpere eller modstandere for hovedpersonens udvikling og den sag, som hovedpersonen skal løse.

3. temaer

3.1. hvilke temaer

3.1.1. Fantastiske fortællinger kan handle om mange forskellige ting

3.2. svære emner om sydom,sorg og død

3.3. venskab og kærlighed

3.3.1. mange hovedpersoner i fantastiske fortællinger oplever ensomhed

3.4. identiteter

3.4.1. hovedpersonen tumler med spørgsmål som: hvem er jeg og hvordan er jeg